Ağrı Hüseyin Celal Yardımcı Fen Lisesi

Vizyon: "Türk milletinin, milli, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen; Cumhuriyete karşı görev ve sorumluluğunun bilincinde ve bunu davranış haline getiren; Bilimin, insanlığın ortak mirası olduğuna inanıp katkıda bulunmaya çalışan, hür ve bilimsel düşünme gücü yüksek; Çevreye duyarlı; Kendisi, mensubu bulunduğu toplum ve evrensel dünya değerleriyle barışık; Öğrenmeyi, gelişimin ve değişimin temel unsuru olarak gören, sorun çözme becerisi yüksek" Kimliğiyle, Türk Milletinin çağdaş uygarlığının yapıcı, yaratıcı ve seçkin bir üyesi olma mücadelesinde aklı ve irfanı ile öncü olacak bilim adamları yetiştirmektir.

Misyon: Tüm öğrencilerimizin; Atatürk ilke ve inkılapları ışınğında, Türk dilini çok iyi bilen ve kullanan, Ülkesini seven ve değerlerine sahip çıkan yurttaş bilinci yüksek, Grup çalışmasına yatkın, teknolojiyi sadece alan ve kullanan değil, Üretebilen, girişimci ve üretken, Bilgiye ulaşma becerisi kazanmış, En az bir yabancı dil bilen, Araştırma ve analitik düşünme potansiyeli yüksek, İnsan haklarına saygılı, doğru,adil ve demokrat, davranmaya yönelik öz güven sahibi, Çevre bilinci gelişmiş, Sorumluluk üstlenip risk alabilen, Fen ve matematik alanlarında edindiği bilgi ve beceri ile gideceği yüksek öğretimde sorun yaşamayan lider özellikli bireyler olarak yetiştirmektir.

Başarılar: 2015 yılında; -Sekiz öğrenci tıp fakültesi -İki öğrenci diş hekimliği fakültesi -İki öğrenci eczacılık fakültesi -İki öğrenci hukuk fakültesi -Sekiz öğrenci çeşitli mühendislik fakültesi olmak üzere toplam 35(otuz beş) öğrencimiz üniversiteye yerleşmiştir.

Pansiyon Bilgileri:
Yabancı Dil: İngilizce Almanca
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - (472) 215-6566

WEB - https://agrifenlisesi.meb.k12.tr

Adres - Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1697 Sok. No:49 PK:04100 Et Balık Kombinası Yanı Merkez/AĞRI

Öğretim Şekli :

Yerleşim Yeri - Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1697. Sokak No:49 Pk:04100 Merkez/ AĞRI (Et Balık Kurumu Yanı)

Ulaşım Şehir merkezinde Akbank önünden kalkan minibüslerle yapılmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 2 km uzaklıktadır.